VIRTUÁLIS TÚRA A TISZA-TÓBAN

VIRTUÁLIS TÚRA A TISZA-TÓBAN


Ezévi roadshownk keretében egy vadonatúj, interaktív eszköz segítségével mutatjuk meg a gyerekeknek a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.


Figyelembe véve, hogy az iskolás fiatalok már a digitális generációhoz tartoznak, elengedhetetlen, hogy mi is a digitalizációt hívjuk segítségül!

Szeretnénk nemcsak beszélni a környezetvédelemrÅ‘l, de meg is  mutatni annak minden oldalát. Ehhez pedig kiváló eszköz  a virtuális valóság megteremtése, mely nem csak hogy közelebb hozza a gyerekeket a tanuláshoz, hanem mindezt látványosan és élvezettel teszi. Ennek köszönhetÅ‘en ebben az évben egy Tisza-tavi élÅ‘világot bemutató víz alatti virtuális sétával leptük meg az iskolásokat. Az eredmény önmagáért beszél: a gyerekek – miközben a víz alatti világot szemlélték – megcsodálhatják milyen a Tisza-tó természetes élÅ‘világa, a tiszta, szennyezÅ‘désmentes víz, illetve megtapasztalhatják a másik oldalt is: milyen az, amikor saját felelÅ‘tlenségünk miatt rendkívüli mértékben terheljük szeméttel a tó élÅ‘világát és annak környezetét.

Az ún. VR szemüveg segítségével sikerül bárhova házhoz vinni a Tisza-tavat, és  megmutatni a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságát, mindezt úgy, hogy megmarad az interaktivitás.